nkg 2010.02.01. 19:42

A zsoldos kérdés 2!

„Rudolf Gergely nyártól a Genoa játékosa lesz. A DVSC a lehetőségekhez képest a lehető legjobban jár, ugyanis az olasz csapat hajlandó klubunknak egy kompenzációs díjat fizetni azért, hogy a játékos megfelelő állapotban érkezzen júliusban Olaszországba, vagyis elutazzon a csapattal a törökországi edzőtáborba, az első kerettel készüljön, és játsszon a bajnoki mérkőzéseken. Ezen kívül a játékos lemond a 2010-ben esedékes teljes jövedelméről, vagyis ingyen futballozik majd Debrecenben. Bízunk benne, hogy Rudolf Gergely mindent megtesz majd azért, hogy a csapat bajnokságot nyerjen, és újra elindulhasson a BL-selejtezőben...”

 

A részlet a DVSC mai közleményéből! Úgy gondolom maga a sajtóközlemény is tükrözi ezt a visszás helyzetet, ami az elmúlt időszakban a klub és a játékos között kialakult!

Valahogy ez a helyzet számomra nem egy ideális állapotot tükröz! A Loki vezetőinek ha van egy kis esze, igyekeznek már a tavassazl megtalálni, és beépíteni Rudi utódját a csapatban! És be kell valljam valahogy benne is kételkedem! Nem hiszem, hogy ugyanúgy küzdene minden eladott labdáért, belemenne ugyanazokba a helyzetekbe, akár a csínbe kapott labdákért... Merthát azért mégiscsak ingyen játszik, és mit tagadjuk, vigyáznia kell magára, mert véletlenül sem sérülhet meg... Olaszul fog gondolom tanulni, albérletet keresni... Így meg azért elég nehéz az NB1re koncentrálni!

 

De ha már itt vagyok, és Liszi feltette a millió dolláros kérdést az előző bejegyzésnél... Elmesélném én a SAJÁT véleményem!

Nyilván a labdarúgóklub is elsősorban munkahely már a napjainkban, nem pedig egy eszme a munkavállalóinak! De azért ne feledjük, hogy mint munkahely egy kicsit speciális! Egy labdarúgónak ugyanis kicsit nagyobb a társadalmi felelőssége. Hogy nagyon hülye példát hozzak, a focista valahol olyan, mint a politikus! Minden megnyílvánulását fokozott figyelem kíséri, bizonyos viselkedés formákat nem követhet... És nem igazolhat csak úgy át elvtelenül. Vagy ha megteszi a saját szájából csinál feneket (most gondoljatok bele, hogy nézne ki mondjuk Vona Gábor a Munkáspártban, csak hogy egy szélsőséges példát említsek!). Persze kivételek vannak, láttunk már igazi fradistát lila mezben, real játékost a barca-hoz igazolni, de ennek egyfajta pikantériája van!

De hogy vegyek egy másik, a mindennapi élethez jobban kötődő példát is! Egy futballklub elképesztő pénzt áldoz arra, hogy munkatársai a legjobb körülmények között készülhessenek, fejlődhessenek! hajlandó áldozni a "továbbképzásükre" (nyílván a saját jól felfogott gazdasági érdekeiből)! Amit Rudolf csinált az kb olyan, mint amikor egy cég az egyik alkalmazottját elküldi egy drága konferenciára/tréningre, majd ő, azt ott tanultakkal együtt átigazol a konkurenciához! Ebben az esetben egyértelműen őt is kártérítésre kötelezik...

Ahogy mondani szokás: az üzleti életben is megvannak a korrekt munkahely váltás feltételei, én Rudolf esetében alapvetően ezeket hiányolom...

A bejegyzés trackback címe:

https://sportokos.blog.hu/api/trackback/id/tr41720862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liszi 2010.02.03. 01:06:39

"És nem igazolhat csak úgy át elvtelenül. Vagy ha megteszi a saját szájából csinál feneket."

Dehogynem. Másrészről Rudolf nem elvtelenül ment, hanem jobb körülmények közé kerül, több fizetésért, és a többi, és a többi...

"Amit Rudolf csinált az kb olyan, mint amikor egy cég az egyik alkalmazottját elküldi egy drága konferenciára/tréningre, majd ő, azt ott tanultakkal együtt átigazol a konkurenciához! Ebben az esetben egyértelműen őt is kártérítésre kötelezik..."

Nem a konkurenciához megy. Másrészről a való életben is előfordul nem egyszer, hogy valaki inkább lepengeti az oktatási költségeket a cégének, aztán dobbant a másik céghez, ahol többet keres, jobb körülmények között dolgozik, nagyobb kihívást talál, és a többi, és a többi. Egyébként te is mentél anno "elvtelenül", pedig a "szurkolótáborod", szülőfölded itt maradt. Hiába papolsz, eladtad magad, mástól meg elvárod, hogy ne tegye, mert ilyen, vagy olyan mezben játszik... ;)

Továbbá Rudolf nyíregyházi, mint az ismert. Nyíregynél többet csak a Nancy-nál töltött el. Jelenleg még franciának is inkább tartom, mint debreceninek.

"Ahogy mondani szokás: az üzleti életben is megvannak a korrekt munkahely váltás feltételei, én Rudolf esetében alapvetően ezeket hiányolom..."

Bosman óta, ha lejár a játékos szerződése fél év múlva, elég ha egy másik csapattal megyegyezik. Rudolfra ezek a szabályok vonatkoznak jelenlegi ismereteink szerint, és ő így cselekedett. (Persze, ha kihagyjuk az átvert ügynökét.)

nkg 2010.02.03. 11:39:38

@Liszi: Rudolf elvtelenül ment... Átbaszta az ügynökét (lehet az gerinctelen, de csak ő ajánlotta be a Genoa-hoz is és KIZÁRÓLAGOS szerződésük volt), átbaszta a saját csapatát (minimum azzal, hogy sérültet jelentett és a klub tudta nélkül tárgyalt a kérőkkel - ezért jobb helyeken már csak elvből is büntetnek).

Nem azzal van a bajom, h átigazol... Tegye, csak mindezt olyan keretek között, ahogyan a játékosok 85%-a teszi!

Elég mocsok dolog abba az adminisztratív hibába kapaszkodni, ami azért minimum véleményes (és ha nem sikerül egy kis aprót kikaparni Szimáéknak azért biztos lehetsz benne simán be is perelték volna érte)!

Az hogy az üzleti élet elveit figyelembe véve a konkurenciához megy e az megint egy más kérdés... Ha szorosan veszed azt teszi!

Én meg a lehető legrosszabb példa vagyok :D Mert ugyan elmentem nyugatra a nagyobb pénz reményében, de az előző munkáltatómnak kifizettem a lelépési díjam, és nem mentem el arra a tovább képzésre sem, amire elmehettem volna 1 héttel a felmondásom előtt...

Rudolf itt trükközött... És ugyan a kutya nem tudja mennyit fizet a Genoa kompenzáció címén, de még Rudolf féléves fizetésével együtt is biztos lehetsz benne, h jóval kevesebb, mint az érte elkért pénz... Különben már most télen hivatalosan megvette volna a Genoa, mert az mindenkinek tisztább lett volna...
süti beállítások módosítása