nkg 2010.02.28. 13:17

A legnagyobb pofon???

Úgy fest a DVSC-DVTK meccs nem ért véget péntek este kilenckor. Történt ugyanis a meccs végén, hogy az egyik vendég drukker pacsizás közben megütötte Sadjo Haman-t a csapat korábbi játékosát, akinek legfőbb bűne, hogy megfordult az Újpestben, és ott nem sportszerűen viselkedett...

Az esetből természetesen azonnal balhé lett, de ahogy elnézem a csapat honlapját koránt sem olyan egyszerű a helyzet. Bár a többség a delikvens kizárása mellett kardoskodik akadnak sokan, akik a védelmükbe veszik az "elkövetőt".

 

A hozzászólásokat olvasva érdekes kettős mérce fogalmazódik itt meg. Több szempontból is:

  • Egyrészt sokan igyekeznek számon kérni Sadjo-n a viselkedését. Mi az, hogy csak úgy eligazolt a lilákhoz, mikor itt szerették, és mi az, hogy ott a meccs hevében úgy viselkedett ahogy! - Ez már csak azért is vicces, mert egy kameruni srácon számon kérni a klubhűséget egyetlen évad után több, mint poén. A másik, amit soha nem értettem: hogy van az, hogy egy szurkolónak bármit szabad a meccs hevében (szidhat/fenyegethet/megtalálhat bárkit), de valahogy ugyanezt nem teheti meg egy játékos? Miért van az, hogy egy felspannolt labdarúgó, aki tizenegyest rúg, majd örül a góljának, vagy egy másik, aki csendre inti a hazai tábort főbenjáró bűnt követ el, még az őt torkaszakadtából szidó szurkoló "ártatlan"?
  • Sokan ezek után hiányolják azt a labdarúgótól, hogy miért nem kér bocsánatot, és valahol miért nem köpi szembe magát, azért mert ilyet tett? - Erre megint csak azt tudom mondani, hogy hajlamosak vagyunk ovisat játszani! Épp a szurkolókat még inkább megosztó Bajzát Péternek vetették fel az ankét során a régi sérelmeket, aki szimplán annyit mondott, neki nincs baja a táborral, és mindez benne van a meccs hevében. És be kell valljam, igaza van. De mindkét oldalról benne kell, hogy legyen. És azok a szurkolók, akik akkor ott a meccs hevében szidták, mint a bokrot (be kell valljam valószínűleg én is köztük voltam), azok utólag visszanézve a jelenetet talán elgondolkodhatnak azon, hogy egy ilyen zrikát TALÁN félre lehet tenni, mert most ugyanígy fog küzdeni a mi csapatunk színeiben is (nem, nem vagyok naiv, tudom jól, hogy saját magáért is küzd). HA meg nem vagyok képes félretenni, akkor leülök vele és normális keretek között kérdőre vonom.
  • De valahol a leginkább az fáj, hogy valami olyan történt a "CSALÁDON" belül, amelyre korábban nem volt példa. Emlékszem, hogy milyen egyhangúan ítélte el a teljes diósgyőri tábor a Fradi meccsen játékost bántalmazókat, vagy az éppen ellenünk balhézókat. Most meg ha felveti valaki, hogy mi is erre a szintre igyekszünk, akkor bizony megint előkerül az a bizonyos "nyugtatónak" szánt kettős mérce. - Tudom én is, hogy egy kicsit túlzás, mert ott azért egy masszív csoport állt a balhék mögött, de ahogy a mostani kommenteket olvasom, itt sem egy elszigetelt emberről beszélünk. Lehet ez csak egy első lépés???

 

Azt eldönteni, hogy mi legyen az eset vége, és hogy mi legyen az időközben állítólag bocsánatot kérő szurkoló büntetése nem az én tisztem eldönteni. De úgy gondolom az eset nem maradhat következmények nélkül. Az elkövetőt ki KELL tiltani a Diósgyőr meccseiről (ha nem is végleg, de) legalább 1-2 évre (még ha tudom, hogy hazánkban elég vicces ezt megoldani), mert különben...

Mert különben a Diósgyőri foci legnagyobb értéke csorbul. MI, SZURKOLÓK. A diósgyőri CSALÁD (nevezzük nyugodtan annak), mindig is büszkén hirdette magáról, hogy itt mindenkinél jobban szeretik a csapatot... Nem egy vesztes meccs után, vagy kivívott bent maradás esetén ünnepeltük hősként a csapatot (kevés olyan hely van itthon, ahol akár egy bajnoki címet is méltóbban ünnepelnének). És ezzel méltán vívtuk ki nem csak a mindenkori csapat, de az ellenfelek tiszteletét is.

Hányszor zengett a lelátó, az "Ez Miskolc, Ez Miskolc!"-tól. Hányszor éreztük azt, hogy ez a közösség kitűnik a magyar foci posványából? Hogy DIÓSGYŐRInek lenni tényleg különleges? Hogy összetartozunk? Ha most nem teszünk semmit ez az érzés, ez a "felsőbbrendűség", ez a a tisztelet veszhet el... és vele együtt talán a Diósgyőr legnagyobb értéke hullhat a porba!

 

 

EZ MISKOLC!!! Ez Miskolc???

A bejegyzés trackback címe:

https://sportokos.blog.hu/api/trackback/id/tr371796847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása