nkg 2009.05.04. 17:43

Játékos kerestetik!

Tegnap az egyik divat hívta fel a figyelmem az alábbi "hirdetésre" a foci.hu-n!

"Sziasztok! Én egy kelet-ausztriai (Steiermark) futball csapat menedzsere vagyok és a 2009/2010-es szezonra keresek tehetséges játékosokat. Osztrák 4. osztályban van a csapatunk. Két játékosra lenne szükségem, egy csatárra és egy középpályásra. Amit kínálok: nagyon jó kereseti lehetőség, új futballpálya és öltözők, fiatalos csapat, pont prémium. Célom, hogy csapatunk a bajnokságban az első három helyezett között legyen. Amennyiben felkeltettem érdeklődésed kérlek az alábbi e-mail címre küld el szakmai öméletrajzod: oberligastuermer@yahoo.de vagy ha ismersz valakit aki szeretne külföldön játszani jó kereset mellett kérlek értesítsd! Köszönöm! Üdv! Reini"


Tudjátok miután kiderítettem, hogy a történet valószínűleg nem kamu, mert kedves barátunk Ausztia 1-2 focis oldalán is keres hasonlóan embereket kicsiny csapatához elgondolkoztam egy kicsit!

Aztán hűséges Jegesmedve drukkerként rögtön eszembe is jut, hogy de hiszen mi is ezt csináltuk... Tavaly az év elején így sikerült becserkésznünk azokat a finn srácokat, akiknek volt kedvük Miskolcra jönni, és itt korongozni! Aki látta a macik idei meccseit tudja, a húzás igenis bejött, mert az északiak megmutatták nekünk, hogy bár kicsit fiatalok, a termetük nem épp egy profi korongosé, de még így is képesek az átlagnál magasabb színvonalon játszani a MOL-ligában!

Milyen üde színfolt ez a mai sport világában! Mikor dollármilliókat kereső menedzserek, megfigyelők szerzik be a tehetősebb klubboknak a "friss prédát", gyakorlatilag modern rabszolgakereskedelmet folytatva (nem azért nem sajnálom "szegény" sportolókat, megkapják ők is rendesen a jussuk az üzletből, de ez a fizetségük, amiért gyakorlatilag csak egyszerű árucikkek)! És míg az igazán nagyoknál csak a kötelező orvosi vizsgálat és a sajtótájékoztató van, itt interjúzni kell! Szakmai Önéletrajzzal, előszelektálással, motivációs levéllel???, próbajátékkal!

Valahol itt még megvan a sport igazi romantikája, izgalma! És én igenis KÖTELEZŐVÉ tenném a motivációs levelek megírását! Mert megölne a kíváncsiság, hogy miért akar egy finn srác épp hazánkban korongozni, vagy egy magyar osztrák csapatban játszani (nah jó, ez utóbbit látva a körülményeket valszeg hamar megérteném)! Itt azért csak nem írhatom azt, hogy már gyerekkoromban nagy szurkolója voltam az MJJSE-nek és mindig is arra vágytam, hogy egyszer magukra ölthessem a mezüket (hogy csak a legelcsépeltebb sablonszöveget vegyem elő a nagyoktól...)

Kicsit tovább megyek, és lehet vicces lesz, amit mondok, de én részben így választanám ki például a DVTK tartalék vagy utánpótláscsapatát is! Egyrészt ki tudja milyen gyöngyszemeket lehetne így találni, másrészt mennyivel szimpatikusabb lehet egy ilyen srác, mint mondjuk az x+1 millió forintért megvásárolt Zselé Vili, aki bőszen bizonygatta, hogy bár eddig minden Diósgyőr drukker utálta őt, és fordítva, de most majd mégis megmutatja, hogy piros-fehérnek született...

Kedves Reini!
Sok sikert a kereséshez, és remélem visszatérsz beszámolni a fejleményekről! Haj ha véletlenül ezen blogon keresztül találnád meg ama bizonyos játékost, akkor ügynöki jutalékot kérek mondjuk egy eredeti csapatmez formájában, hogy ne rontsuk el a piszkos anyagiakkal ezt a tranzakciót!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportokos.blog.hu/api/trackback/id/tr281102622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása